O podjetju
Potrebujete pomoč?    040 813 846 | 041 796 520
Struktura strani Toplotne črpalke

Toplotne črpalke

Želite zmanjšati vaše ogrevalne stroške? Tukaj je rešitev - TOPLOTNA ČRPALKA

V naši ponudbi imamo toplotne črpalke DAIKIN in HITACHI, ki s svojim sistemom poskrbijo tudi za do 5-krat učinkovitejše ogrevanje kot tradicionalni sistemi ogrevanja na osnovi fosilnih goriv ali električne energije. Z izkoriščanjem toplote iz zunanjega zraka sistem porabi mnogo manj energije, vi pa lahko uživate v stalnem in prijetnem udobju.

 

 

 

 

 

 

SLIKA: Primerjalna tabela letnih stroškov pri uporabi nizkotemperaturne toplotne črpalke DAIKIN ALTHERMA.


Kako delujejo toplotne črpalke?

Naj vam razkrijemo skrivnost. Toplotne črpalke ne proizvajajo toplote, ampak jo prenašajo iz enega mesta na drugo. Pomembna lastnost toplote je, da vedno prehaja iz mesta z višjo temperaturo na mesto z nižjo temperaturo. Toplotne črpalke uporabijo majhno količino električne energije, da prenesejo toploto iz zraka v vaš dom.

 

In kako pride v vaš dom?

Čisto preprosto. Ko toploto odvzamemo zunanjemu zraku, se prenese v prenosnik toplote (podoben je rebrom na hrbtni strani hladilnika), ki je napolnjen s hladilnim sredstvom (tekočino, ki prenaša toploto). Ta nato toploto prenese v notranjost.

 

Želite zmanjšati ogrevalne stroške?

Potem lahko iskanje končate. Zakaj? Nizkotemperaturni sistem Daikin Altherma lahko vaš dom ogreva do 5-krat učinkoviteje kot tradicionalni sistemi ogrevanja na osnovi fosilnih goriv ali električne energije. Z izkoriščanjem toplote iz zunanjega zraka sistem porabi mnogo manj energije, vi pa lahko uživate v stalnem in prijetnem udobju. To pa še ni vse: priključite ga lahko tudi na naše sprejemnike sončne energije.